Мултиметар на влакна

Насловна » производи » Тест и мерење » Мултиметар на влакна

 • img / optical_loss_test_set_aou400-91.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723173901_261.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723173911_902.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723173922_154.jpg

Тест за оптички загуби AOU400

Оптичкиот мултиметар AOU400 комбинира извор на светлина, мерач на оптичка моќност или локатор на визуелна дефект во еден уред. Кога се интегрираат изворот на светлина и оптичкиот мерач на моќност, исто така се нарекува и Опсег за тестирање на оптички загуби(ОЛТС).

OLTS се достапни во посветени рачни инструменти и модули засновани на платформа за да одговараат на различни мрежни архитектури и барања за тестирање, се користи за мерење на оптичка моќност, загуба на енергија, рефлексија и рефлектирана загуба на енергија.

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

ОПМ, ОЛС, VFL во еден уред 

1000 складирање на податоци

Пренос на податоци (изборен)

Тест во реално време на компјутер (изборен)

Режим на заштеда на енергија

Поставен тест на РЕФ и тест за загуба

Автоматско откривање на бранова должина (изборен)

Едногодишна гаранција и тригодишен интервал за калибрација

Извор на светлина

М3М8

S3S5

S3S4S5

бранова должина (nm)

850/1300

1310/1550

1310/1490/1550

Стабилизација

± 0.05dB / 1 час; ±0dBdB / 8 часа

излезна моќност

> - 6dBm @ 1310nm / 1490nm / 1550nm / 1625nm / > -10 dBm @ 850nm / 1300nm

Модулација

270Hz, 1KHz, 2KHz

конектор

FC / PC или прилагодување

Визуелен дефект Локатор

 

Глинт

2Hz

конектор

2.5mm UPP

Мерач на моќност

 

точност *

± 0.2dB

Калибрирана бранова должина

850nm / 1300nm / 1310nm / 1490nm / 1550nm / 1625nm

конектор

ФК & 2.5mm UPP (опција: Кометал, ST)

Детектор за тонови

Да

Складирање на податоци 1000
Постави референтна вредност Да
Лична карта (Изборен) Да
Трансфер на податоци (Изборен) Да
Монитор во реално време (Изборен) Да
други, пак,  
Автоматско исклучување на струја Нема операција во 10 минути (може да се откаже), Ниска енергија на батеријата
Полнење на батеријата Да
Напојување АА * 3 батерии или адаптер за напојување AC / DC

* на 20±3℃,Г.С.,со FC конектор,-10dBm

големина(H * W * D)       

170mm * 97mm * 38mm

Тежина 

Околу 380гр

Температура на чување 

-20 -- +60°C, < 90%RH

Работна температура 

-10 -- +50°C, < 90%RH

AOU400X-XX-XXX-XXXX

Модул за мерење на моќност

Модул со ласер сос

VFL модул Модул за поврзување со компјутер
AOU400T = ОПМ(+1070 -70dBm)

М3М8     = 850 / 1300nm

Празно = N / A Празно = N / A
AOU400C = ОПМ(+2650 -50dBm) S3S5      = 1310 / 1550nm V10 = 10mw U = трансфер на податоци & Монитор во реално време
  S3S4S5  = 1310/1490 / 1550nm
 

Пример: AOU400T-S3S5-V01-U

стандард
 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник

 • Кутија за пакување

Изборен
 • FC адаптер


 • SC адаптер


 • ST адаптер 


 • AC / DC адаптер

 • CD


 • FC машки од LC женски адаптер

Контактирајте не