Извор на оптичка светлина

Насловна » производи » Тест и мерење » Извор на оптичка светлина

 • img / optical_laser_source_els10.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723101839_978.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723101905_736.jpg
 • /upfile / 2018/07/23 / 20180723161958_507.jpg

Извор на оптички ласер ELS10

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

Висока стабилизација, вграден оптички изолатор   

270Hz, 1KHz, 2Излез на модулација на KHz

Излез за идентификација на автоматско бранови, работа со TriBrer OPM EPM30

Режим на заштеда на енергија

1Output излегува 3 бранови должини од една порта

Едногодишна гаранција и тригодишен интервал за калибрација

модел

М8         М3         S3         S4        S5        С6          V01            V10

бранова должина(nm)     

          850       1300      1310     1490    1550    1625     1mW VFL    10mW VFL

Стабилизација *

±0.05dB / 1 час; ±0dBdB / 8 часа

излезна моќност 

> - 6dBm @ 1310nm / 1490nm / 1550nm / 1625nm / > -10 dBm @ 850nm / 1300nm

Модулација

270Hz, 1KHz, 2KHz

конектор

ФК / компјутер (или прилагодете ги другите конектори)

Лична карта

Да

Автоматско исклучување на струја

Нема операција во 10 минути (може да се откаже), Ниска енергија на батеријата

Полнење на батеријата

Да

Време на работа

Горе 16 часа

Напојување

АА * 3 батерии или адаптер за напојување AC / DC

* После 5 минути загревање, 20¡À3¡æ, Г.С., FC конектор, со оптички изолатор

големина(H * W * D)

190mm * 90mm * 40mm

Тежина

Околу 480гр

Температура на чување

-20 -- +60°C, < 90%RH

Работна температура

-10 -- +50°C, < 90%RH

                                                   ELS10-X

ELS10-M3M8 = 850 / 1300nm

ELS10-S3S4S5 = 1310/1490 / 1550nm

ELS10-S3S5 = 1310 / 1550nm

ELS10-S3S4S6 = 1310/1490 / 1625nm

ELS10-S4     = 1490nm ELS10-S3S5S6 = 1310/1550 / 1625nm
ELS10-S6     = 1625nm ELS10-S4S5S6 = 1490/1550 / 1625nm
стандард
 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник

 • Кутија за пакување

Изборен
 • AC / DC адаптер

Контактирајте не
Прирачник за листи со податоци &

Прирачник за ласерски извор ELS10.pdf

Извор на ласер ELS10.pdf

Сертификат

тотоп