Извор на оптичка светлина

Насловна » производи » Тест и мерење » Извор на оптичка светлина

 • img / optical_laser_source_aos210.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724113253_464.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724113306_869.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724113320_843.jpg

Извор на оптички ласер AOS210

Максимална бранова должина може да биде до 5 бранови должини(два мултимодни, три единечни режими) на две излезни порти. Додадете и "Оневозможување на бранова должина" функција, ако нема потреба оquotдредена бранова должина, треба да ја поставите брановата должина во "УНЕСНА" статус. Работа со OPM AOP110, ќе ги менува брановите должини автоматски во секое 9 секунди.

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

2~ 5 бранови должини + VFL

ЛЦД во боја

Прилагодлива моќност на излез

Оневозможување на бранова должина       

Висока стабилизација, вграден оптички изолатор

270Hz, 1KHz, 2Излез на модулација на KHz

Изграден во VFL (изборен)

од н.е., ФДА сертификат

Автоматско менување на бранова должина со идентификација на бранови, работа со TriBrer OPM AOP110

Едногодишна гаранција и тригодишен интервал за калибрација

модел

М8         М3         S3         S4        S5        С6          V01            V10

бранова должина(nm)     

          850       1300      1310     1490    1550    1625     1mW VFL    10mW VFL

Стабилизација *

±0.05dB / 1 час; ±0dBdB / 8 часа

излезна моќност 

> - 6dBm @ 1310nm / 1490nm / 1550nm / 1625nm / > -10 dBm @ 850nm / 1300nm

Модулација

270Hz, 1KHz, 2KHz

конектор

ФК / компјутер (или прилагоди)

Автоматско исклучување на струја

Нема операција во 10 минути (може да се откаже), Ниска енергија на батеријата

Изградете во VFL (Изборен)

1mW или 10mW или прилагодување

Лична карта

Да

Полнење на батеријата  

Да

Време на работа

Горе 16 часа

Напојување

АА * 3 батерии или адаптер за напојување AC / DC

*  После 5 минути загревање, 20±3℃, Г.С., FC конектор, со оптички изолатор

LCD

ЛЦД во боја 

Автоматско менување на бранова должина со идентификација на бранови  Да, автоматско менување на бранова должина 
Оневозможување на бранова должина       Да
Прилагодлива моќност на излез Да   

 

големина(H * W * D) 

170mm * 97mm * 38mm

Опсег на приказ Околу 380гр
Температура на чување   -20 -- +60°C, < 90%RH
Работна температура -10 -- +50°C, < 90%RH

AOS210-X-XX

модел

VFL

AOS210-M3M8             = 850 / 1300nm Празно = N / A
AOS210-S3S5              = 1310 / 1550nm V01 = 1mw
AOS210-S3S4S5          = 1310 / 1490-1550nm V10 = 10mw
AOS210-S3S5S6          = 1310/1550 / 1625nm  
AOS210-M3M8S3S5     = 850/1300/1310 / 1550nm  
AOS210-M3M8S3S4S5 = 850/1300/1310/1490 / 1550nm  
AOS210-M3M8S3S5S6 = 850/1300/1310/1550 / 1625nm  
стандард
 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник

 • Кутија за пакување

Изборен

 • AC / DC адаптер

Контактирајте не
Прирачник за листи со податоци &

Прирачник за ласерски извор AOS210.pdf

Извор на ласер AOS210.pdf

Сертификат

тотоп