Идентификатор на оптички влакна

Насловна » производи » Тест и мерење » Идентификатор на оптички влакна

 • img / идентификатор-оптички влакна-afi430-39.jpg
 • /upfile / 2019/03/08 / 20190308095704_104.jpg
 • /upfile / 2019/03/08 / 20190308095758_117.jpg
 • /upfile / 2019/03/08 / 20190308095856_635.jpg

Идентификатор на оптички влакна AFI430

"AFI430 идентификатор на влакна може да го открие насоката на сигналот на SM влакна или да укаже на живо или темно влакно без да го наруши сообраќајот на влакната. Исто така, усвојува универзален конектор за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна, нема потреба да се менува прицврстувач на влакна. Функцијата OPM и VFL се изборни.
"

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

Брзо пронајдете влакна во маса

Наведете ги насоките на сигналот во растителни влакна

Наведете во живо или темно влакно

Откријте 270Hz, 1kHz, 2kHz од ласерски извор       

Изградете во VFL 10mW (Изборен)

Изградете во мерач на оптичка моќност (Изборен)

Погоден за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна, нема потреба да менувате адаптер

модел

AFI430          AFI430-V10            AFI430T              AFI430C   

Опсег на бранови

800 до 1700nm (СМ)

Препознатлив вид на сигнал *

Г.С., 2kHz, 1kHz, 270Hz ±10%

Тип на детектор

InGaAs 2 парчиња

Тип на влакно

0.9, 0.25, 2.0, 3.0 мм влакна

Чувствителност

+10 50 -50dBm

точност *

+10dB to -30 dBm (КонтинуираdB доанdBm+10dB to -25 dBm (Модулиран сигнал)

LED индикатор

Упатство за сигнал; фреквенција на сигнал (2kHz / 1kHz / 270Hz); слаба батерија

Визуелен дефект Локатор

No                  10mW                     No                        Не

Мерач на оптичка моќност No                    Не                  +670 -70dBm        +2650 -50dBm

ОПМ&VFL конектор

2.5мм универзален конектор

Напојување

АА * 2

* на 20±3℃, затворен, 1550nm бранова должина, 0.9мм влакна, со бел мантил, 270Hz, грешка < 5%,

* 0.25, 2.0, 3.0мм влакна, перформансите при континуиран бран ќе бидат пониски

* 1KHz, 2KHz, перформансите со модулиран сигнал ќе бидат пониски

* на бранова должина од 1310nm, перформансите ќе бидат пониски

големина(H * W * D)

230mm * 45mm * 45mm

Тежина Околу 200гр
Температура на чување -20 -- +60°C, < 90%RH
Работна температура -10 -- +50°C, < 90%RH
стандард
 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник


 • Кутија за пакување


 • Сенка капа

Контактирајте не
тотоп