Идентификатор на оптички влакна

Насловна » производи » Тест и мерење » Идентификатор на оптички влакна

 • img / fiber_identifier_afi400_420-47.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724103102_747.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724103114_439.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724103126_284.jpg

Идентификатор на оптички влакна AFI400 / 420

AFI400 / 420 серија Идентификатор на влакна е лесна за ракување, може да го открие присуството на сигналот на влакна без да го исклучи. Достапно е за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна, нема потреба да менувате адаптер.

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

Брзо пронајдете влакна во маса

Наведете ги насоките на сигналот во растителни влакна

Наведете во живо или темно влакно

Откријте 270Hz, 1kHz, 2kHz од ласерски извор       

Изградете во VFL 1mW или 10mW (Изборен)

Погоден за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна, нема потреба да менувате адаптер

Едногодишна гаранција и тригодишен интервал за калибрација

модел

AFI400                                 AFI420S                               AFI420L

Опсег на бранови

800 до 1700nm (СМ)

Препознатлив вид на сигнал *

Г.С., 2kHz, 1kHz, 270Hz ±10%

Тип на детектор

InGaAs 2 парчиња

Тип на влакно

0.9, 0.25, 2.0, 3.0 мм влакна

Чувствителност

+10 50 -50dBm

точност *

+10dB to -30 dBm (КонтинуираdB доанdBm+10dB to -25 dBm (Модулиран сигнал)

LED индикатор

Упатство за сигнал; фреквенција на сигнал (2kHz / 1kHz / 270Hz); слаба батерија

Визуелен дефект Локатор

Не                                       1mW                                    10mW

VFL конектор

2.5мм универзален конектор

Напојување

АА * 2

* на 20±3℃, затворен, 1550nm бранова должина, 0.9мм влакна, со бел мантил, 270Hz, грешка < 5%,

* 0.25, 2.0, 3.0мм влакна, перформансите при континуиран бран ќе бидат пониски

* 1KHz, 2KHz, перформансите со модулиран сигнал ќе бидат пониски

* на бранова должина од 1310nm, перформансите ќе бидат пониски

големина(H * W * D)

230mm * 45mm * 45mm

Тежина Околу 200гр
Температура на чување -20 -- +60°C, < 90%RH
Работна температура -10 -- +50°C, < 90%RH
стандард

 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник


 • Кутија за пакување

Контактирајте не
тотоп