Идентификатор на оптички влакна

Насловна » производи » Тест и мерење » Идентификатор на оптички влакна

 • img / fiber_identifier_afi430-41.jpg
 • /upfile / 2018/07/19 / 20180719163827_816.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724090713_856.jpg
 • /upfile / 2018/07/24 / 20180724090729_708.jpg

Идентификатор на оптички влакна OFI-300

Метал за идентификација на живо на влакна OFI-300 е дизајниран со 3 адаптери за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна. Може да ви помогне да ја тестирате насоката на сигналот на влакна со сигнал и да го означите живото или темното влакно при тестирање.

Контактирајте не
 • спецификација
 • Информации за нарачка
 • Анкетната
 • Преземања

Брзо пронајдете влакна во маса

Наведете ги насоките на сигналот во растителни влакна

Наведете во живо или темно влакно

Откријте 270Hz, 1kHz, 2kHz од ласерски извор     

Адаптер за 0.25, 0.9, 2.0, 3.0мм влакна

Едногодишна гаранција и тригодишен интервал за калибрација

модел

ОФТ-300

Опсег на бранови

800 до 1700nm (СМ)

Препознатлив вид на сигнал *

Г.С., 2kHz, 1kHz, 270Hz ±5%

Тип на детектор

InGaAs 2 парчиња

Тип на влакно

0.9, 0.25, 2.0, 3.0 мм влакна

Чувствителност

+10 50 -50dBm

точност *

+10dB to -30 dBm (КонтинуираdB доанdBm+10dB to -25 dBm (Модулиран сигнал)

Приказ на сигнал

Упатство за сигнал; фреквенција на сигнал (2kHz / 1kHz / 270Hz); слаба батерија

Напојување

Не                1mW                   10mW              +670 -70dBm  +2650 -50dBm

VFL конектор

2.5мм универзален конектор

Напојување

9V батерија

* на 20±3℃, затворен, 1550nm бранова должина, 0.9мм влакна, со бел мантил, 270Hz, грешка < 5%,

* 0.25, 2.0, 3.0мм влакна, перформансите при континуиран бран ќе бидат пониски

* 1KHz, 2KHz, перформансите со модулиран сигнал ќе бидат пониски

* на бранова должина од 1310nm, перформансите ќе бидат пониски

големина(H * W * D)

200mm * 30mm * 27mm

Тежина Околу 200гр
Температура на чување -20 -- +60°C, < 90%RH
Работна температура -10 -- +50°C, < 90%RH
стандард

 

 • Торба за носење  


 • Сертификат за калибрација


 • Прирачник


 • 0.25, 0.9, 2.0, 3.0 адаптер

 • Кутија за пакување


 • Сенка капа

Контактирајте не
тотоп